‘Gewoon’ beginnen!

Mensen vragen ons heel vaak of wij “Mindful Boxing” zelf hebben bedacht.En hoe we op het idee kwamen. Onlangs zaten we koffie te drinken in het tentje waar wij onszelf 2 jaar geleden de vraag stelden ‘waar worden wij nou ontzettend blij van?’ Naast baby dieren (serieus 😉 ) schreven we ook boksen en mindfulness op. Dit met elkaar combineren leek ons geweldig. Vooral omdat ze elkaars tegenpolen lijken maar stiekem het beste in elkaar naar boven halen. Dus ja, zelf bedacht maar vooral een idee en een droom met als doel onszelf en anderen versterken.

Gewoon beginnen
Ok, maar dan heb je dus een idee… Een idee waarvan jezelf denkt toffer kan toch niet? Hoe begin je dan?
Wij zijn dus echt ‘gewoon’ begonnen met proberen. We hebben veel adviezen gehad, van “ Dit moeten jullie niet doen, je hebt totaal geen zekerheid meer ” tot “ Zorg dat je een goed businessplan hebt “etc.
In plaats van veel tijd te steken in het perfectioneren van ons idee, kozen wij ervoor om gewoon te beginnen met wat we hadden (veel passie en ervaring) en het te verbeteren gaandeweg.

We hebben het nog nooit gedaan, dus we denken wel dat we het kunnen – LOS Empowerment 😉

Iets doen wat je nog nooit hebt gedaan, vaak weerhoudt angst je om datgene te doen wat je nog nooit hebt gedaan maar wel graag eens zou willen proberen. Hoe langer je erover nadenkt, twijfelt, van allerlei redenen bedenkt waarom je het niet zou moeten doen, hoe kleiner de kans wordt dat je die stap zet.  Terwijl het uitgemolken cliché ‘outside of your comfortzone is where magic happens’ echt waar is.

Dit geldt dus niet alleen voor het ‘gewoon’ beginnen met uitproberen van je idee. Maar ook bijvoorbeeld bij het beginnen van vaker ‘nee zeggen’, beginnen met meer tijd voor jezelf te nemen, beginnen met liever te zijn voor jezelf, beginnen met iets te doen wat je vreselijk eng vindt, beginnen met ervoor te kiezen om tevreden te zijn met wat er is, beginnen met te doen wat goed voelt voor jou, beginnen met echt luisteren naar jezelf, gewoon beginnen.

Op je snuitje gaan ..

Natuurlijk ga je ongetwijfeld een keer op je snuit door dat ‘gewoon beginnen’ aan dingen. Maar net zoals de zekerheid dat je niet altijd kunt krijgen wat je wilt, is het ook zeker dat je leert van zo’n teleurstelling. Zodat je uiteindelijk steeds beter weet wat je wel en niet moet doen om die balans te vinden in jezelf.

Zin gekregen om ‘gewoon te beginnen’ ? Schrijf je dan in voor een van onze programma’s zoals die bij Zense Yoga in Hoorn, elke woensdag van september! Of vanaf November bij Studio van Hout in Landsmeer op Zondag. Klik hier voor meer info

p.s. Wij vinden deze lijst met ‘gewoon beginnen’ tips van mensen zoals jij en ik heel leuk!