Wat is nou eigenlijk ‘Me time’?

Me time, we gebruiken het allemaal weleens om een soort van te ‘verantwoorden’ dat we aandacht mogen geven aan onszelf.
Het is een hippe term, het past in de huidige tijd waarin we steeds vaker bezig zijn met voelen en (kwetsbaar) zijn. We realiseren ons tegenwoordig meer dat we veel verwachten van onszelf, in ons werk, privé etc.

Maar wanneer is Me time iets wat je ook mag nemen als het niet een pleister op de stress wond is? Dit klinkt misschien een beetje extreem maar we zijn vaak geneigd om pas tijd te nemen voor onszelf als we eigenlijk al teveel van onszelf hebben gevraagd.

Hoe maak je van Me time een gewoonte?

Me time is tijd nemen voor jezelf. Het klinkt op zich gemakkelijk, even een bad nemen, dat yoga lesje volgen, of misschien zelfs wel een weekend naar Ibiza in je uppie. Toch hebben we er vaak een schuldgevoel over, of denken er verantwoording voor af te moeten leggen. Hoe zorg je ervoor dat jouw Me time iets wordt wat in je drukke schema past en een gewoonte wordt in plaats van een extra ding op je To Do lijstje?

Stap 1:

Niets moet alles mag

Bedenk je in ieder geval dat jouw persoonlijke Me time, vrije tijd, iets is waarin je jezelf in ieder geval niets verplicht. Als jij het heel ontspannend vindt om op de bank een boek te lezen, of helemaal los te gaan in de sportschool, dan is dat jouw keuze. We hebben vaak het gevoel dat we iets moeten doen, dus zelfs bij ontspanning vinden wij (of onze gedachtes 😉 ) dat wij iets moeten presteren. Laat dat maar los.

Stap 2:

Me time een prioriteit maken

Zet je Me time op je prioriteiten lijst, integreer je Me time in je to do lijstje van de dag/week. Misschien geef je het voor de mensen om je heen wel een andere naam, als dat beter voelt maar leer jezelf aan dat dat momentje voor jezelf, wat het ook is, echt niet kan worden geschrapt van je ‘to do’.

Stap 3:

Noodzakelijk kwaad

Om in alle rollen die je in je leven hebt de beste versie van jezelf te kunnen zijn. Je gelukkig, ontspannen en energiek te voelen, is tijd voor jezelf nemen niet een ‘luxe’ maar pure noodzaak. Het zorgt namelijk voor rust in je hoofd, helpt je lichaam ontspannen en voorkomt dat je overmatig stress gaat ervaren met alle gevolgen van dien. Neem tijd voor jezelf dus net zo serieus als de tijd die je voor anderen (dingen) neemt.

Beetje hulp nodig bij het inplannen van Me time?

Vanaf 5 t/m 26 September kun je 4x elke woensdag ‘Mindful boxing’ * in je agenda zetten!
Klik op de hier *om je aan te melden of neem contact op met https://studiovanhout.nl/  LET OP: beperkte beschikbaarheid!